Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Πρωταπριλιά: Εύκολες φάρσες για να κάνετε στα παιδιά!



Θυμάμαι που οι γονείς μου κάθε Πρωταπριλιά, μου έλεγαν πάντα κάποιο ψεματάκι, έτσι για το καλό. Συνήθως το ψέμα ήταν… το ίδιο κάθε χρόνο! Ότι και καλά πήρε τηλέφωνο η δασκάλα μου και είπε… και ξεφούρνιζαν το ψέμα. Παρ’ όλο που ποτέ δεν το πίστευα, πάντα περίμενα με ανυπομονησία να το ακούσω και πάντα το διασκέδαζα.

Έτσι λοιπόν κι εγώ, περίμενα να μεγαλώσουν λίγο τα κορίτσια να τις αρχίσω στα Πρωταπριλιάτικα ψέματα και τις φάρσες. Την πρώτη φορά που έφτασαν σε ηλικία να καταλάβουν τι είναι Πρωταπριλιά, έψαξα στο Google, βρήκα μια Πρωταπριλιάτικη φάρσα που μου άρεσε και τελικά είχε τέτοια επιτυχία που καθιερώθηκε! Έγινε για εμάς η ετήσια οικογενειακή Πρωταπριλιάτικη παράδοση. Διαβάστε τη παρακάτω μαζί με μερικές ακόμα ιδέες, για να εκπλήξετε κι εσείς φέτος τα δικά σας παιδιά:

10. Ξυπνήστε τα το πρωί λέγοντας: ΧΙΟΝΙΖΕΙ!

9. Αν έχετε δύο παιδιά (ή παραπάνω), όταν αποκοιμηθούν το προηγούμενο βράδυ πάρτε τα αγκαλιά και αλλάξτε τους κρεβάτια για να ξυπνήσουν σε άλλο περιβάλλον. Αν αυτό δενγίνεται, είτε γιατί ξυπνάνε εύκολα είτε γιατί έχουν μεγαλώσει κι έχουν βαρύνει, αλλάξτε τους σκεπάσματα στα κρεβάτια. Αυτό φυσικά έχει νόημα αν έχουν διαφορετικά σκεπάσματα μεταξύ τους. Ή άλλη ιδέα: Αν συνηθίζουν να κοιμούνται αγκαλιά με κάποιο αγαπημένο κουκλάκι, αλλάξτε τα κουκλάκια. Σίγουρα θα τους φανεί παράξενο όταν θα ξυπνήσουν αγκαλιά με το αγαπημένο κουκλάκι του αδελφού ή της αδελφής τους!

8. Ρίξτε λίγες σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής στην οδοντόβουρτσα τους. Πάρτε την κάμερα στο χέρι και να είστε έτοιμοι για βιντεοσκόπηση!

7. Γυρίστε τα κάδρα στα δωμάτιά τους ανάποδα.



6. Βάλτε τους ένα σκουλήκι (ζαχαρωτό) μέσα στο μήλο τους για το σχολείο.

5. Ή ακόμα καλύτερα, φτιάξτε τους μια ολόκληρη τούρτα γεμάτη με σκουλήκια για μετά το φαγητό!



4. Βάλτε από την προηγούμενη στην κατάψυξη το χυμό τους, μαζί με το καλαμάκι, και δείτε τους την άλλη μέρα να αγωνιούν να τον πιουν.



3. Παραγγείλτε πίτσα! Και ακολουθεί η φάρσα: Πάρτε δύο τουλάχιστον πίτσες και φροντίστε ώστε να μείνετε για λίγο μόνοι με τα κουτιά. Για παράδειγμα, περάστε να τις πάρετε εσείς το κατάστημα ή κατεβείτε να τις παραλάβετε οι ίδιοι από την είσοδο του σπιτιού. Με συνοπτικές διαδικασίες, ρίξτε τις δύο πίτσες μέσα σε ένα κουτί και γεμίστε το άδειο κουτί με κάτι… υγιεινό που θα έχετε ετοιμάσει από πριν. Ας πούμε με καρότα! Καθίστε αναπαυτικά και απολαύστε το θέαμα καθώς θα ανοίγουν το επίμαχο κουτί.

2. Και για να μην ξεχνιόμαστε: Τηλεφώνησε η δασκάλα και είπε…

1. Και στο νούμερο ένα, να η δική μας Πρωταπριλιάτικη οικογενειακή παράδοση: Σερβίρουμεπάντα Μπλε Γάλα! Ή μερικές φορές και πράσινο! Απλά ρίχνετε λίγες σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής στο κουτί και έτοιμο! Την πρώτη χρονιά καθώς έβλεπαν το μπλε γάλα να γεμίζει το ποτήρι τους έπαθαν την πλάκα τους. Τρελάθηκαν! Με παρακαλούσαν να τους φτιάχνω μπλε γάλα κάθε μέρα! Αλλά τι νόημα θα είχε; Έτσι, το έχουμε απλά καθιερώσει για την πρώτη Απριλίου. Και είναι μία από τις πιο – γεμάτες χρώμα – στιγμές της ημέρας!




Άσπρος? πάτος!

Φυσικά στη δική μας περίπτωση οι φάρσες δεν είναι μονόπλευρες. Για την ακρίβεια έχουμε μόνιμο πόλεμο φάρσας στο σπίτι. Ξεκίνησε από την ημέρα που μου έβαλαν ένα αλουμινόχαρτο μέσα στην μαξιλαροθήκη μου για να τρομάξω πέφτοντας για ύπνο και από τότε κηρύξα επίσημα τον πόλεμο! Θα είναι σκληρή και φέτος η μάχη. Αλλά ελπίζω να βγω νικήτρια – ή τουλάχιστον να επιζήσω μέχρι τις 2 Απριλίου για να πω την ιστορία μου.

Καλό μήνα! Καλή διασκέδαση!

Δεν υπάρχουν σχόλια: