Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017

Μπάμπης Κατσίμπας

Μικρό βιογραφικό.

Ο Μπάμπης Κατσίμπας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1951 από γονείς Ρουμελιώτες, από το Κροκύλειο Δωρίδος.

Σπούδασε Περιβαλλοντικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο του Denver, Colorado, με διπλή κατεύθυνση στην Οικολογία και τη Γεωγραφία.

«Το τραγούδι των Σειρήνων στα Ομηρικά έπη».


Οι εκδόσεις Φιλία και το Just Print παρουσιάζουν το βιβλίο του Μπάμπη Κατσίμπα με τίτλο «Το τραγούδι των Σειρήνων στα Ομηρικά έπη». Το πρώτο βιβλίο από την σειρά «Οδυσσεύς Λαερτιάδης». Μια έρευνα που ανατρέπει τις τρέχουσες παραδεδεγμένες αντιλήψεις για τη γεωγραφία και την ιστορία του Ομήρου.

Γιατί επέμεινε η Κίρκη, ο Οδυσσέας να σφραγίσει με κερί τα αυτιά των συντρόφων του, ώστε να μην μπορούν να ακούσουν το τραγούδι των τρομερών Σειρήνων; Ποια ήταν τα φοβερά και απόκρυφα μυστικά που θα αποκάλυπταν και τα οποία δεν έπρεπε οι σύντροφοι του

Ελένη Πίνη

Η Ελένη Πίνη γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μαρκόπουλο Μεσογαίας. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου απ’όπου αποφοίτησε με άριστα.

Είναι φιλόλογος, καθηγήτρια ξένων γλωσσών και επιμελήτρια βιβλίων. Ως επιμελήτρια είχε την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με ελληνικά λογοτεχνικά έργα

Ο ρόλος της μυθοποιημένης ανάγνωσης και του μυθοποιημένου αναγνώστη στο έργο του Gabriel García Márquez

"Ο ρόλος της μυθοποιημένης ανάγνωσης και του μυθοποιημένου αναγνώστη στο έργο του Gabriel García Márquez"
Η μελέτη της Ελένης Πινή κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΦΙΛΙΑ.

Το να είσαι καθολικός αναγνώστης των έργων του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες είναι από μόνο του μια εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση. Σημαίνει ότι αναλαμβάνεις την ευθύνη να βουτήξεις μέσα στο λογοτεχνικό σύμπαν του Μάρκες και αυτό δεν είναι απλά δύσκολο, είναι ακαταμάχητα γοητευτικό, σε τέτοιο βαθμό, που ενδέχεται να μην θες να επιστρέψεις.

Η συγκεκριμένη μελέτη αφιερώνεται αποκλειστικά στον κόσμο της ανάγνωσης