Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017

Ελένη Πίνη

Η Ελένη Πίνη γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μαρκόπουλο Μεσογαίας. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου απ’όπου αποφοίτησε με άριστα.

Είναι φιλόλογος, καθηγήτρια ξένων γλωσσών και επιμελήτρια βιβλίων. Ως επιμελήτρια είχε την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με ελληνικά λογοτεχνικά έργα αλλά και με σημαντικά έργα της ρουμάνικης λογοτεχνίας. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται επίσης με την εκμάθηση της νέας ελληνικής γλώσσας σε ξενόγλωσσους ενήλικες μαθητές –κυρίως αραβόφωνους.



Ως υπερπολύγλωσση -γνωρίζει συνολικά 12 ξένες γλώσσες- τα επιστημονικά της ενδιαφέροντα εστιάζουν στη συγκριτική μελέτη γραμματικών φαινομένων και συντακτικών δομών μεταξύ της νεοελληνικής γλώσσας και ξένων γλωσσών.

Το βιβλίο Ο ρόλος της μυθοποιημένης ανάγνωσης και του μυθοποιημένου αναγνώστη στο έργο του Gabriel García Márquez  αποτελεί το πρώτο της δημοσιευμένο έργο, ενώ υπό έκδοση βρίσκεται το δεύτερο βιβλίο της με αντικείμενο τη διδασκαλία της νέας ελληνικής γλώσσας σε αραβόφωνους σπουδαστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: