Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Ευτυχώς που εχουμε δωρεάν Παιδεία και Υγεία(!)

Αναρωτιέμαι πόσοι από μας ζούμε στον κόσμο μας!
Λέμε οτι έχουμε δωρεάν παιδεία που μόνο δωρεάν δεν είναι αν αναλογιστουμε τα έξοδα που έχει κάποιος άπλα για να κάνει την υποχρεωτική εκπαίδευση (λύκειο) ... Τα έξοδα ξεκινάνε από το προνηπιο (το φαγητό , το σχολικό ) ... όσο μεγαλώνει το παιδί και η τάξη μεγαλώνουν και τα έξοδα.


Τώρα για την υγεία ;;; Δεν έχω να πω τίποτα ... που οι περισσότεροι συμβεβλημενοι ιατροί  ή θα ζητήσουν τα εξτραδακι τους για να κάνουν την  "δουλειά" τους, ή θα σε ξεπετάξουν, ή άπλα γράφουν συνταγές και μόνο... ή δεν υπάρχουν !! Όπως οι οδοντίατροι που ,βρε παιδί μου, τι να τους κάνουμε;;; Δε τους έχουμε ανάγκη .. οποιος θέλει να φτιάξει ένα χαζοδοντι να πάει να τα σκάσει τα λεφτουδάκια! είναι είδος πολυτελείας να έχεις καλά και γερά δόντια!

Αλλά ευτυχώς θα έχουμε δωρεάν wifi!!

Φυσικά κανένας μας δεν σκέφτηκε οτι την παιδεία και την υγεια τα πληρώνουμε έμμεσα!!
Κανένας δεν απαίτησε όσα του ανήκουν! Γιατί μας ανήκει η παιδεία και η υγειά, μας ανήκει  η Ελλάδα , η γη της , οι δρόμοι της... ο ίδιος ο αέρας της! είναι δικά μας και δε τα ζητάμε!!

Τα έχουμε αφήσει σε λάθος χέρια , χερια που τους δίνουμε αξία χωρίς να έχουν καμία!  και λέμε και ευχαριστώ από πάνω(;)!! Μα που να φτάσουμε έτσι;; Τι να κατακτήσουμε έτσι;;

Κοιτάμε να τα "βγάζουμε βόλτα" και να λέμε απλά "πάλι καλά" .
Δεν είναι έτσι όμως!!
είναι σαν να έχεις πληρώσει ενα μαργαριταρενιο κολιέ (προπληρώσει) και όταν έρχεται η ώρα να το βάλεις σου δίνουν μια χαρτοσακούλα !!
Ο κολιες είναι η υγεία και η παιδεία και εσύ κρατάς την χαρτοσακούλα - wifi!!!

Μα εκεί είναι που λέω καλά να πάθουμε αφού μας αρέσει η βόλεψη και ο ύπνος!!
Η ζωή όμως δεν είναι παραμύθι για  να έρθει ο πρίγκιπας να μας ξυπνήσει!!

Μαρλού

Δεν υπάρχουν σχόλια: