Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2015

Μουσείο Συναισθημάτων Παιδικής Ηλικίας


Tι είναι το Μουσείο Συναισθημάτων Παιδικής Ηλικίας;


Είναι ένα διεθνώς μοναδικό, διαδραστικό μουσείο, που χρησιμοποιεί τα εκθέματα του, το παιχνίδι και τα παραμύθια για να ενθαρρύνει τα παιδιά να γνωρίσουν τον εαυτό τους και να κατανοήσουν τον κόσμο των συναισθημάτων, ενώ ταυτόχρονα ευαισθητοποιεί και υποστηρίζει τους ενήλικες σε θέματα που αφορούν τη συναισθηματική ανάπτυξη.


Ιδρύθηκε το 2006, είναι μέλος του HOI «HANDS ON INTERNATIONAL» Διεθνούς Συμβουλίου Παιδικών Μουσείων και του ΔΙΚΤΥΟΥ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΑΘΗΝΩΝ.

Ποια είναι η φιλοσοφία του μουσείου;


Όταν είμαστε παιδιά, στο ξεκίνημα της ζωής μας, μπερδευόμαστε έντονα με τα συναισθήματά μας και νιώθουμε την ανάγκη να κατανοήσουμε τον εαυτό μας και τον κόσμο γύρω μας για να βρούμε το δικό μας νόημα στη ζωή.

Όλες οι δραστηριότητες του μουσείου βασίζονται στην αναγνώριση της ανεκτίμητης αξίας που έχει η συναισθηματική καλλιέργεια του ανθρώπου για την εξέλιξή του.

Ενθαρρύνοντας τα παιδιά να γνωρίσουν τον εαυτό τους και να κατανοήσουν τον κόσμο των συναισθημάτων τα βοηθάμε να αναπτυχθούν σε δημιουργικούς και ευτυχισμένους ενήλικες με θέληση για τη ζωή και τις προκλήσεις της.

Ποιες μέρες λειτουργεί το μουσείο;


Τα Σαββατοκύριακα το μουσείο είναι ανοιχτό για το ελεύθερο κοινό παρουσιάζοντας τη διαδραστική έκθεση «Γεια σου κύριε Φόβε!» από τις 10π.μ. έως τη 1μ.μ., ενώ από τη 1μ.μ. έως τις 2μ.μ. πραγματοποιείται εργαστήρι για μικρούς και μεγάλους!
Τις καθημερινές το μουσείο υποδέχεται σχολικές ομάδες που συμμετέχουν σε εκπαιδευτικά προγράμματα.

Για το πρόγραμμα του μουσείου μπορείτε να ενημερωθείτε και από το κουμπί ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ.

Σε ποιους απευθύνεται το Μουσείο Συναισθημάτων;

σε παιδιά, κυρίως από 6 έως και 12 χρονών
σε οικογένειες
σε εκπαιδευτικούς
σε ενήλικες που συνοδεύουν τα παιδιά (γονείς, συγγενείς, φίλους…)
σε ενήλικες που ενδιαφέρονται για τη συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών
Δεν υπάρχουν σχόλια: