Σάββατο, 8 Νοεμβρίου 2014

Zώδια & παιδιά

Η μαγική στιγμή της γέννησης ενός παιδιού είναι καθοριστική για τη ζωή του. Σύμφωνα με τη θέση του Ήλιου, η ημέρα που ήρθε στον κόσμο το... αστεράκι σας, το κατατάσσει σε ένα από τα 12 ζώδια.

Τι είναι όμως τα ζώδια και πως διαμορφώνεται ο χαρακτήρας του μικρού σας; Αυτό που έχει επικρατήσει να ονομάζουμε «ζώδιο» είναι η θέση του Ήλιου στο συγκεκριμένο ωροσκόπιο. Αν πχ. το μικρό σας είναι Λιοντάρι, σημαίνει ότι έχει τον Ήλιο στο ζώδιο του Λέοντα.

Το ζώδιο του παιδιού σας αποκαλύπτει πολλά για το χαρακτήρα του, τις συνήθειές του και τις κλίσεις. Εκτός, βέβαια, από τον Ήλιο, υπάρχουν και άλλοι 9 πλανήτες, ο ωροσκόπος, οι Οίκοι και αρκετές άλλες παράμετροι, οι οποίες πρέπει να ληφθούν υπόψη για να έχετε μια πλήρη εικόνα του ωροσκοπίου.

Γνωρίζοντας, λοιπόν, τα βασικά χαρακτηριστικά του κάθε ζωδίου, θα καταλάβετε καλύτερα το μικρό σας και θα μπορέσετε να το πλησιάσετε ακόμη περισσότερο, προσφέροντάς του όλα όσα έχει ανάγκη! Ένας ικανός Αστρολόγος λοιπόν, είναι σε θέση να μας δώσει αυτά τα « κλειδιά » που θα μπορέσουν να μας οδηγήσουν στη βαθύτερη συνειδητοποίηση του χαρακτήρα του. Όπως επίσης να μας αποκαλύψει τα ταλέντα του αλλά και τι πρέπει να προσέξουμε στη διαπαιδαγώγηση του παιδιού μας, αλλά και στη σχέση μας μαζί του.


Κριαράκι

Το Κριαράκι λατρεύει την δράση και την περιπέτεια. Βλέπει την ζωή σαν μια ασταμάτητη πρόκληση. Χαρείτε το πνεύμα, την ζωντάνια , την γενναιότητα και τις πολεμοχαρείς τάσεις του. Αυτοκίνητα και ανταγωνιστικά παιχνίδια το ενθουσιάζουν. Προσέξτε την τάση του να χτυπά στο κεφάλι. Είναι έξυπνο, αθώο και δραστήρι, βιαστικό και ενθουσιώδες. Δύσκολα θα μπορέσετε να δαμάσετε την αγάπη του για την ελευθερία και την υπερενεργητικότητα του. Ο έλεγχος και η προσοχή σας πρέπει να υπάρχουν σε σταθερή βάση. Στο σχολείο οι δάσκαλοι θα το βρίσκουν πολλές φορές αδιάφορο ή απρόσεκτο. Όταν βρει κάτι που το ενδιαφέρει τότε θα δείξει τέτοιο ζήλο και τίποτε δεν θα το σταματά. Η έμφυτη αντίδρασηπου βγάζει σε πολλά πράγματα, σβήνει μόνο με καλό τρόπο από μέρους σας και όχι με τη πίεση.
Τι μπορεί να γίνει όταν μεγαλώσει;

Ψυχολόγος, Αθλητής, Ερευνητής, Μηχανικός, Ασφαλιστής, Στρατιωτικός, Επιχειρηματίας,Τεχνικός Πληροφορικής-Προγραμματιστής


Ταυράκι

Το Ταυράκι είναι υπομονετικό, ήρεμο και πεισματάρικο. Πρέπει να αισθάνεται την ασφάλεια και την σιγουριά για να είναι καλά. Του αρέσει η φύση, η γη, τα χώματα, ο κήπος, η ζωγραφική και η μουσική. Είναι κτητικό με τα παιχνίδια του και δύσκολα θα τα μοιραστεί με άλλα παιδιά. Η έμφυτη πειθαρχία του θα γίνει η ευχαρίστησή του με τους κανονισμούς στο σχολείο. Η πρόοδός του θα είναι αργή, σίγουρη και σταθερή. Μην το σπρώχνετε να κάνει κάτι βιαστικά, θέλει το χρόνο του.
Τι μπορεί να γίνει όταν μεγαλώσει;

Ηθοποιός, οικονομολόγος, κτηματίας, εργολάβος οικοδομών, οικοδόμος, χρηματιστής, τραπεζίτης.Διδυμάκι

Το Διδυμάκι αντιλαμβάνετε γρήγορα, μιλά γρήγορα, περπατά από νωρίς, εκτός αν υπάρχει κάποια αρνητική όψη στο γενέθλιο χάρτη του. Βαριέται εύκολα τα παιχνίδια του και αναζητά μονίμως μια νέα πνευματική διέγερση. Η προσοχή του διασπάται συνέχεια από καινούργια και διαφορετικά πράγματα. Μπορείνα διαβάζει και να βλέπει τηλεόραση, την ίδια στιγμή. Του είναι δύσκολο να συγκεντρωθεί για πολλή ώρα μόνο σε ένα παιχνίδι. Στο σχολείο η οξυδέρκεια του το βοηθάει να μαθαίνει εύκολα. Έχει ιδιαίτερη κλίση στις ξένες γλώσσες. Έλκετε από τα κομπιούτερ και μπορεί να ασχοληθεί για πολλές ώρες με αυτά. Οποιαδήποτε πίεση από μέρους επάνω του μπορεί να φέρνει μόνο αντιδράσεις και αρνητικά αποτελέσματα.
Τι μπορεί να γίνει όταν μεγαλώσει;

Πολιτικός, δημοσιογράφος, μεταφραστής, ηθοποιός, μίμος, τηλεφωνητής, συγγραφέας, πωλητής


Καρκινάκι

Το Καρκινάκι είναι ευαίσθητο, παραπονιάρικο και προσκολλημένο στην μαμά του, ενώ πληγώνετε πολύ εύκολα. Έχει ανεπτυγμένη φαντασία και λατρεύει τα παραμύθια και τις συλλογές. Είναι περιποιητικό και ο ρόλος της μαμάς ή του μπαμπά ίσως είναι το αγαπημένο του παιχνίδι. Η καλή του μνήμη στο σχολείο είναι κάτι που θα το βοηθήσει πολύ, ιδιαίτερα στην ιστορία και την γεωγραφία. Πείτε του παραμύθια, περπατήστε μαζί του στην ακρογιαλιά, μαζέψτε κοχύλια. Δώστε θάρρος στο Καρκινάκι σας για να διώξει τις ανασφάλειες του, αλλά μην το παρακάνετε.
Τι μπορεί να γίνει όταν μεγαλώσει;

Αρχαιολόγος, ιστορικός, κτηματίας, ασφαλιστής, φωτογράφος, παιδαγωγός, νοσοκόμος, επιχειρηματίας, τραπεζίτης.


Λεονταράκι

Το Λεονταράκι είναι γενναιόδωρο και γενναιόψυχο όσο κανένα άλλο παιδί του ζωδιακού. Είναι αρκετά δημιουργικό και του αρέσει να είναι ο αρχηγός της παρέας του. Θα μοιράζετε εύκολα τα παιχνίδια με τους φίλους και τις παρέες του. Είναι το παιδί που θέλει να παίζει και να διασκεδάζει συνέχεια και ασταμάτητα. Έλκεται πολύ από τις μεγάλες ιδέες και τους σπουδαίους ρόλους. Το θέατρο, τα εντυπωσιακά κουστούμια αλλά και τα αυτοκίνητα μπορεί να γίνουν τα αγαπημένα του παιχνίδια. Έχει ανάγκη τους επαίνους και τον θαυμασμό σας και μπορεί να φθάσει πολύ ψηλά. Μόνο μην το παρακάνετε γιατί μπορεί να το οδηγήσετε στην αλαζονεία και τον σνομπισμό, αλλά μην χαλάτε την χαρούμενη διάθεσή του.
Τι μπορεί να γίνει όταν μεγαλώσει;

Ηθοποιός, χορευτής, διευθυντής, επιχειρηματίας, ελεύθερος επαγγελματίας.Παρθενάκι

Το Παρθενάκι θέλει να κάνει τα πάντα τέλεια, μεθοδικά και αβίαστα, χωρίς να υπολογίζει τον χρόνο που θα χρειαστεί. Είναι αρκετά ντροπαλό και πολύ σεμνό ενώ του αρέσει να βοηθάει τους γύρω του. Τα παζλ, οι δουλειές του σπιτιού, η μουσική και το θέατρο είναι από τις αγαπημένες του δραστηριότητες. Οι καλλιτεχνικές του τάσεις, αν βοηθηθούν, μπορεί να εξελιχθεί σε καλό καλλιτέχνη. Στο σχολείο, οι δάσκαλοι θα το αγαπούν για την αγάπη που δείχνει στην τάξη, την καθαριότητα και για την υπακοή του. Πρέπει να οπλιστείτε με μεγάλη στοργή και ανεκτικότητα για να αντέξετε, την έντονη κριτική που θα κάνει σε σας και σε όλα τριγύρω του.
Τι μπορεί να γίνει όταν μεγαλώσει;

Κριτικός κιν/φου, θεάτρου, γραμματέας, λογιστής, ερευνητής, διαιτολόγος, γιατρός ηθοποιός, τραγουδιστής.


Ζυγάκι
Το Ζυγάκι είναι το πιο συνεργάσιμο και συμπαθητικό παιδί του ζωδιακού κύκλου. Του αρέσει η συντροφιά, είναι υπάκουο, ήρεμο και πολύ ευαίσθητο στην κριτική των άλλων. Ένα αρμονικό και όμορφο περιβάλλον θα παίξει μεγάλο ρόλο στην ψυχική του ισορροπία, διαφορετικά μπορεί να γίνει πολύ νευρικό. 'Έχει καλλιτεχνικό ταλέντο, του αρέσουν οι εκθέσεις ζωγραφικής και η διακόσμηση. Η φύση του το κάνει πολύ ευγενικό, διπλωματικό και διακριτικό. Πρέπει να προωθήσετε την αγάπη του περισσότερο στην εργασία, γιατί μπορεί να την αποφεύγει χαζεύοντας μια πεταλούδα. Βοηθήστε να γίνει περισσότερο αποφασιστικό και αυτόνομο.
Τι μπορεί να γίνει όταν μεγαλώσει;

Διπλωμάτης, εκτιμητής, τραγουδιστής, μοντελίστ, αισθητικός, κομμωτής, διακοσμητής, μοντέλο.

Σκορπάκι

Το Σκορπάκι σας είναι ένα έντονο και δυνατό παιδί ενώ παθιάζετε με ότι και αν ασχοληθεί. Έχει ανεπτυγμένη διαίσθηση,ζωηρή φαντασία και του αρέσει να διεισδύει βαθιά στα πράγματα. Λατρεύει τα μυστικά, το κρυφτό και τους ντετέκτιβ. Η ζωγραφική, το σκάκι και οι πολεμιστές περιλαμβάνονται στα αγαπημένα του παιχνίδια. Στο σχολείο θα είναι από τους καλούς μαθητές. Είναι έξυπνο, με αυτοπειθαρχία και καλή μνήμη. Η αποφασιστικότητα και η δύναμη του πρέπει να διοχετευτούν προς τh σωστή κατεύθυνση. Μην περιμένετε να σας πει εύκολα τα μυστικά του και το τι αισθάνετε.
Τι μπορεί να γίνει όταν μεγαλώσει;

Πολιτικός, επιχειρηματίας, ντετέκτιβ, ψυχίατρος, αστυνομικός, στρατιωτικός, θεραπευτής,ζωγράφος, μεταρρυθμιστής, ποιητής, προγραμματιστής.


Τοξοτάκι

Ο μικρός Τοξότης είναι ένα πολύ ενεργητικό παιδί, ζωηρό, σκανταλιάρικο και χαρούμενο. Είναι πολύ ειλικρινές, τίμιο και φιλελεύθερο. Επιζητά τα παιχνίδια, τις εξερευνήσεις και τις περιπέτειες. Η εξοχή, τα σπορ και τα ζώα είναι τα αγαπημένα του ενδιαφέροντα. Η γνώση και τα ταξίδια γίνονται γρήγορα πηγή έλξης για αυτό. Του αρέσει η μάθηση, γι΄ αυτό η πρόοδός του είναι εύκολη και ανοδική. Ο αθλητισμός μπορεί να απορροφήσει την υπερενεργητικότητά του. Διασκεδάζει με σκανταλιές και δεν πειθαρχείτε εύκολα.

Τι μπορεί να γίνει όταν μεγαλώσει;

Δικαστικός, αστυνομικός, εξερευνητής, κτηνίατρος, εκδότης, γυμναστής, γιατρός, συγγραφέας, καθηγητής, δάσκαλος.


Αιγοκεράκι

Το Αιγοκεράκι είναι σοβαρό παιδί και από πολύ μικρό έχει την ωριμότητα ενός μεγάλου. Σέβετε την οικογένεια,τους δασκάλους του και την εξουσία. Αγαπά την γιαγιά και τον παππού και λατρεύει την παρέα τους. Είναι αρκετά προσεκτικό και δύσκολα θα σας ταλαιπωρήσει, με παιδικές απερισκεψίες. Του αρέσει να έχει υπευθυνότητες του σπιτιού και να παίρνει ενεργό μέρος στη τάξη του. Στο σχολείο, η αγάπη του για τα βιβλία και το διάβασμα θα τον βοηθήσουν να εξελιχθεί σε καλό μαθητή.Γνωρίζει την πειθαρχία και την τάξη γι' αυτό μπορεί να θυμώσει εύκολα αν θελήσετε να του τις χαλάσετε.

Τι μπορεί να γίνει όταν μεγαλώσει;

Δικαστής, δάσκαλος, πολιτικός,οικονομολόγος τραπεζικός υπάλληλος, δημ.υπάλληλος, ζωγράφος, επιχειρηματίας.Υδροχοάκι

Ένας μικρός επαναστάτης, εξερευνητής και εφευρέτης. Η έντονη ενεργητικότητά του είναι φυσικό να σας κάνει να τρέχετε όλη μέρα από πίσω του. Είναι πολύ φιλικός, κοινωνικός αλλά και απρόβλεπτος. Οι φίλοι του πολύ γρήγορα γίνονται πιο σημαντικοί από εσάς γι΄ αυτόν. Τα ηλεκτρονικά, τα χημικά και τα εφευρετικά παιχνίδια είναι τα αγαπημένα του. Στο σχολείο είναι έξυπνος, αλλά ατίθασος και αντιδραστικός. Μην ξεχνάτε ότι δεν είναι εύκολο να περιορίσετε, την φιλελεύθερη και αντιδραστική φύση του, γιατί θα κάνει σχεδόν πάντα το αντίθετο από αυτό που του υποδεικνύεται.

Τι μπορεί να γίνει όταν μεγαλώσει;

Εφευρέτης, πολιτικός, αστρονόμος, εκδότης τύπου, προγραμματιστής, κοινωνιολόγος, τηλεπαρουσιαστής, μπάρμαν.


Ψαράκι

Το ονειροπόλο Ψαράκι είναι πολύ συμπαθητικό, ευαίσθητο και ντροπαλό.Είναι καλλιτεχνική φύση, λατρεύει τα παραμύθια, τα ποιήματα, τα μουσικά όργανα και τις φανταστικές ιστορίες. Θα προσαρμοστεί σε κάθε περιβάλλον γρήγορα, ήσυχα και με μεγάλη κατανόηση. Οι αυστηροί δάσκαλοι και τα σκληρά σπορ το απωθούν και το τρομάζουν. Τονώστε την αυτοπεποίθησή του και μην γίνεστε αυστηροί μαζί του. Δώστε ώθηση στην δημιουργική και μεγάλη φαντασία του.

Τι μπορεί να γίνει όταν μεγαλώσει;

Ηθοποιός, ζωγράφος, ποιητής, συγγραφέας, αστρολόγος, ιερέας, νοσοκόμος, σχεδιαστής μόδας.

mother

Δεν υπάρχουν σχόλια: