Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ.... ΜΗ ΚΟΒΕΤΕ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΕΠΙΖΗΣΕΤΕ. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΩΣ ΜΑΣ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΖΟΥΝ ΟΙ ΛΗΣΤΑΡΧΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ!


Και επειδή μου αρέσει να μιλώ με παραδείγματα. Έστω ένας ελεύθερος επαγγελματίας με τζίρο 20.000 και έξοδα 5.000, άρα κέρδη 15.000 ευρώ. 


Για τα 20.000 τζίρο θα πληρώσει φπα 23%=4.600 (ασχέτως αν τα έχει εισπράξει ή όχι από τον πελάτη), θα του παρακρατηθεί φόρος 25%=5.000 ο οποίος θα αποδοθεί από τον πελάτη στην εφορία (όπως γίνεται με τους μισθωτούς που αποδίδει ο εργοδότης το φόρο τους). 



Στο τέλος της χρονιάς με τη φορολογική του δήλωση θα φορολογηθεί στα κέρδη των 15.000 με 35%=5.250 (από όπου θα αφαιρεθεί ο φόρος των 5000 που έχει παρακρατηθεί και στα εναπομείναντα 250 ευρώ, θα υπολογιστεί και προκαταβολή 55%=137,50 για του χρόνου, σύνολο φόρου 5.387,50), και θα επιβληθεί και τέλος επιτηδεύματος 500 ευρώ.


Έτσι σύμφωνα με το παράδειγμα ο ελεύθερος επαγγελματίας θα πληρώσει συνολικά 4.600 φπα + 5.387,50 φόρο εισοδήματος + 500 τέλος επιτηδεύματος δηλ.σύνολο 10.487,50. Να προσθέσουμε εδώ και περίπου 6.000 για την αναγκαστική ασφάλιση στον ΟΑΕΕ (πρώην ΤΕΒΕ) και τελικά ο ελεύθερος επαγγελματίας με τα κέρδη των 15,000 φτάνει να πληρώνει στο κράτος 16.487,50 δηλαδή μπαίνει μέσα και 1.487,50!!!!!


ΜΑΣ ΘΕΛΕΤΕ ΔΗΛΑΔΗ Ή ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ Ή ΑΝΕΡΓΟΥΣ;


Ούτε καν για δημόσιους υπαλλήλους δεν μας θέλουν αφού οι θέσεις είναι πιασμένες από το αριστερό κατεστημένο... άρα μας θέλουν άνεργους και μετανάστες για να παραδοθεί η χώρα ακόμα πιο εύκολα, στα χέρια των "εταίρων" και των λαθραίων......


Τι έχει να μας πει γιαυτά ο καθηγητής Στουρνάρης και ο οικονομολόγος του Χάρβαρντ Σαμαράς, αυτά τα δύο τεράστια στουρνάρια; Και ευελπιστούν πως θα κερδίσουν έστω και ένα ευρώ παραπάνω αυτά τα στουρνάρια; Όχι μόνο δε θα κερδίσουν αλλά θα οδηγηθούν ΟΛΟΙ οι επαγγελματίες σε γενικό ολοκαύτωμα και μετά τα στουρνάρια θα ζητάνε σε 4 μήνες και νέες θυσίες από τους Έλληνες μισθωτούς και συνταξιούχους γιατί θα έχουν τριπλασιαστεί και πάλι τα ελλείμματα στα ταμεία του κράτους και για να μας δώσουν την νέα δόση οι εταίροι θα πρέπει πάλι να σφαγιαστούν οι Έλληνες μισθωτοί και συνταξιούχοι... Να δούμε πόσες φορές θα μας σφάξουν μέχρι να πετύχουν στα ηλίθια πειράματα τους και πραγματικά απορώ τι περιμένουν οι Έλληνες και δεν τους έχουν πάρει εδώ και καιρό με τα τσεκούρια.....


ΜΗ ΚΟΒΕΤΕ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΕΠΙΖΗΣΕΤΕ. 


ΕΞΑΛΛΟΥ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΦΟΡΟΥΣ; ΓΙΑ ΝΑ ΤΑΐΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΛΕΦΤΑ; ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΣΟ ΜΑΣ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΟΙ ΛΑΘΡΑΙΟΙ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ; ΠΑΝΩ ΑΠΟ 40 ΔΙΣ ΕΥΡΩ, ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΑΝ ΕΜΕΝΑΝ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΕΡΙΑ, ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΦΤΑΝΑΜΕ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΦΑΓΕΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ, ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ. 


ΕΠΙΣΗΣ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΦΟΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟ ΤΕΛΟΣ; ΜΑΣ ΠΑΡΕΧΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ; ΑΣΦΑΛΕΙΑ; ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ; ΠΑΙΔΕΙΑ; ΕΘΝΙΚΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ; ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ; ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΔΡΟΜΟΥΣ; ΤΙ ΜΑΣ ΠΑΡΕΧΕΙ ΤΟ ΚΩΛΟΚΡΑΤΟΣ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΦΟΡΟΥΣ; 


Δεν υπάρχουν σχόλια: