Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Να σκεφτόμαστε τον άνθρωπο και οχι το χρήμα.


Περιμένουμε το θαύμα?
περιμένουμε την κυβέρνηση να αλλάξει τα πράγματα?
σε τι ελπίζουμε και δε κάνουμε τίποτα?

Δεν καταλαβαίνω τι είναι αυτό που μας κρατάει αμέτοχους σε όλα αυτά που κάνουν στην Ελλάδα μας και τους Ελληνες της. Δε καταλαβαίνω τι είναι αυτό που μας κρατάει στον καναπέ ακόμα.


Τα θαύματα τα φτιάχνουμε εμείς.

Για μένα η μεγάλη ευκαιρία να δείξουμε ποιοι ήμαστε είναι τώρα, όχι σε ένα μήνα ή ένα χρόνο. Τώρα!
 Ήρθε ο καιρός να αφήσουμε όλα αυτά που μας ''έβαλαν'' να μας χωρίζουν  τις διαφωνίες μας και τον ''ανταγωνισμό'' μας   και να γίνουμε ένα. Να θυμηθούμε τι είναι Ελληνας, και τι είναι άνθρωπος. Να γίνουμε ένα όλοι μαζί χωρίς να κοιτάμε τα τομάρια μας και να μας ενδιαφέρει το σήμερα.

Ας  ξυπνήσουμε ...
κουράστηκα να τρώω οτι με ταΐζουν , κουράστηκα να είμαι δούλος των χρημάτων , κουράστηκα να μην έχω ζωή. Τσαντίζομαι που δεν έχουμε υγεία , δικαιοσύνη  εκπαίδευση .. Όλα τα εξαφανίζουν στο όνομα του χρέους... στο όνομα του ευρώ.

Και τι να κάνουμε?
Αν ήταν στο χέρι μου θα έβγαζα όλο τον κόσμο έξω στους δρόμους  όταν λέμε όλους εννοώ όλους. Κανένας δε θα άνοιγε το μικρο του μαγαζάκι  κανένας δε θα πήγαινε για δουλειά .. όλοι έξω ΟΛΟΙ... Για μέρες, εβδομάδες, μήνες... οσο χρειαστεί.
δε χρειαζόμαστε συνδικαλιστές ή τις αποφάσεις τους.. δε χρειαζόμαστε κάποιον να κινεί τα νήματα  Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι το μυαλό μας- σκεφτείτε καθαρά- την καρδιά μας και την ανθρωπιά μας.
1.και πως θα ζούμε αν ήμαστε έξω όλοι... εδώ ερχετε η ενότητα το ένα  Θα ήμαστε ο ένας δίπλα στον άλλων, θα μοιραζόμαστε πράγματα και υπηρεσίες...
2. Και αν χάσουμε την δουλειά μας.. ποια δουλειά  των 500€ ? και για πόσο ελπίζεις οτι θα την έχεις  και θες να την έχεις κάτω από αυτές τις συνθήκες? δουλειά ή δουλεία?

Συμβιβαζόμαστε με τα ψίχουλα που μας πετούν γιατί σπέρνουν τον φόβο μέσα μας. Έχουμε δύναμη.
Έχουμε ψύχη, φιλότιμο, αγάπη, καρδιά. Ήμαστε Ελληνες! Μπορούμε!

Το Φως να το αφήσουμε να μπει μέσα μας!

Η λύση είναι μια, να αλλάξουμε τρόπο σκέψης.
Οτι και αν κάνουμε να σκεφτόμαστε τον άνθρωπο και οχι το χρήμα. 

σκέψεις και ερωτήματα μου.
Μαρλού

Δεν υπάρχουν σχόλια: