Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2009

ΕΙΡΗΝΗ

http://eirini-oxi-via.blogspot.com/
ΕΙΧΑ ΕΝΑ EMAIL ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΛΥΣΙΔΑ ΕΙΡΗΝΗΣ... ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΙΔΕΑ ΚΑΙ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΕΧΩ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΩ!! 
Όσοι όσοι επιθυμούν να γίνουν συνεργάτες ας στείλουν μήνυμα
στο anabasi@vodafone.net.gr

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΒΡΗΚΑ ΕΝΑ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΠΟ http://www.samanismosfotos.co.uk/keimena/documents/pagosmia_eirini.html 
ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΕΠΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΩ!!!

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΙΡΗΝΗ

 

Η κοινωνία είναι προέκταση του ατόμου. Αν το άτομο είναι σκληρό, χωρις κατανόηση, εγωιστικό κ.τ.λ. τότε η κοινωνία θα είναι έτσι. Είναι αναγκαίο να είμαστε ειλικρινείς με τους εαυτούς μας.

Καθένας από μας είναι εγωκεντρικός, έτσι λοιπόν και η κοινωνία μας είναι εγωκεντρική. Αυτό δεν μπορεί να λυθεί με το τρομερό τέρας του υλισμού.

Η ώρα να συλλογιστούμε πάνω στη μοίρα μας, εχει έρθει. Η βία δεν λύνει τίποτα. Η βία μπορεί μόνο να μας οδηγήσει στην αποτυχία. Χρειαζόμαστε ειρήνη, ηρεμία και κατανόηση.

Το πρόβλημα του κόσμου είναι το πρόβλημα του ατόμου. Αιματηρές επαναστάσεις δεν λύνουν τίποτα. Μόνο με την εξυπνάδα ( το να είναι κανείς ξύπνιος), θα λυθεί το πρόβλημα της αμφιαλομένης(-παγιδευμένης) συνείδησης.

Είναι, μόνο, με αυτό το μέσο, που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να μετατρέψουμε το διανοητικό ζώο, πρώτα σε άνθρωπο και μετά σε υπεράνθρωπο. Μόνο μέσω της επανάστασης της διαλεκτικής θα μπορούσαμε να νικήσουμε το τρομερό τέρας που λέγεται υλισμός.

            Η κοινωνία είναι προέκταση του ατόμου.

Εάν αποζητάμε μια ριζική αλλαγή, εάν ζητάμε έναν καλύτερο κόσμο, χρειάζεται να αλλάξουμε το άτομο μας, να αλλάξουμε τον βαθύτερο εαυτό μας. Να αλλάξουμε μέσα στην ίδια την δικιά μας προσωπικότητα όλους εκείνους τους επαίσχυντους παράγοντες που προκαλούν μιζέρια και πόνο στον κόσμο.

Ας θυμηθούμε ότι η μάζα είναι η συνάθροιση των ατόμων.

Αν κάθε άτομο αλλάξει, αναπόφευκτα η μάζα θα αλλάξει. Είναι Αναγκαίο να βάλουμε ένα τέλος στον εγώ-κεντρισμό και να καλλιεργήσουμε τον Χριστό-κεντρισμό.

Είναι απαραίτητο να εξαλείψουμε τον εγωκεντρισμό και την σκληρότητα που καθένας από μας κουβαλάει μέσα του. Είναι μόνο με αυτόν τον τρόπο, δηλαδή το κάθε άτομο να αλλάξει (αυτόβουλα και ανεξάρτητα), που η κοινωνία θα αλλάξει, διότι η τελευταία είναι μια προέκταση του ατόμου.

Υπαρχει πόνος, πεινά, αμφιβολία αλλα τίποτα απ  αυτά δεν μπορεί να εξαλειφθεί μέσα από τις παράλογες διαδικασίες της βίας. Αυτοί που θέλουν να αλλάξουν βασιζόμενοι σε αιματηρές επαναστάσεις  ή coup-d-teat (αυθημερόν κατάληψη εξουσίας) και εκτελέσεις με όπλα, είναι τελείως λανθασμένοι γιατί η βία ενεργοποιεί κι άλλη βία και το μίσος κι άλλο μίσος. Χρειαζόμαστε ΕΙΡΗΝΗ εάν θέλουμε να λύσουμε τα προβλήματα της ανθρωπότητας.

Το σκότος δεν διαλύεται με ξεφυσήματα και τον αθεϊσμό αλλα με το να φέρνουμε το φως..

Ούτε επίσης μπορούμε να απαλλαχθούμε από τα λάθη μας με το να τα αντιμετωπίσουμε πρόσωπο με πρόσωπο, αλλα με το να βρούμε την αλήθεια χωρις να επιτιθομαστε στα λάθη. Όσο περισσότερο η αλήθεια προχωράει τόσο το λάθος θα πρέπει να υποχωρεί. Κάποιος δεν πρέπει να αντιτίθεται στο αρνητικό αλλα να κάνει πρακτική του θετικού- χωρις όρους- και να διοχετεύει τα προτερήματα καθώς προχωράει.

Με το να επιτιθόμαστε στα λάθη προκαλούμε το μίσος εκείνων που κάνουν λάθη.

Αυτό που χρειαζόμαστε είναι να διοχετεύσουμε το φως της επανάστασης της διαλεκτικής, με σκοπό να διαλυθεί (διασκορπιστεί) το σκότος.

Είναι επείγον να αναλύσουμε τις βασικές αρχές της Μαρξιστικής διαλεκτικής και να δείξουμε στον κόσμο την τρομερή αλήθεια ότι αυτή δεν μπορεί να στέκει, αν γίνει μια εις βάθος ανάλυση, και ότι πρόκειται για αυθεντική και φθηνή σοφιστεία.

Ας φέρουμε φως εάν θέλουμε να ξεπεράσουμε το σκότος. Ας μην χύνουμε αίμα. Η ώρα να γίνουμε κατανοητοί εχει φτάσει.

Είναι αναγκαίο να μελετήσουμε τους εαυτούς μας εάν πραγματικά αγαπάμε τους συνάνθρωπους μας.

Είναι απαραίτητο να καταλάβουμε, ότι μόνο θέτοντας ένα τέλος σ εκείνους τους παράγοντες του εγωκεντρισμού και της σκληρότητας που ο καθένας εχει μέσα του, είναι δυνατόν η δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου, ενός κόσμου χωρις πεινά και χωρις φόβο.

Η κοινωνία είναι το άτομο.

Ο κόσμος είναι το άτομο. Εάν το άτομο αλλάξει ριζικά, αναπόφευκτα ο κόσμος θα αλλάξει.

Η συνείδηση βρίσκεται σε σοβαρούς κίνδυνους. Μόνο με το να αλλάξουμε ριζικά τους εαυτούς μας, ως ανεξάρτητα άτομα, μπορούμε να επιτεύξουμε τη δικιά μας σωτήρια και της ανθρωπότητας.

 

 

Ο Διδάσκαλος της Νέας Εποχής του Υδροχόου
Σαμαέλ Αόν Βεόρ

 



3 σχόλια:

G PAPPAS είπε...

ευχαριστώ πολύ για την βοήθειά σου
και για τα καλά σου λόγια

Marlou Xintarianou είπε...

:) να σαι καλα!!!

Hengeo είπε...

Αν εξαιρέσουμε τα σημεία περί αθεϊσμού και μαρξισμού, που γενικεύει λίγο, κατά τα άλλα συμφωνώ απόλυτα, πολύ καλό κείμενο! Δείτε και αυτό το σχετικό κείμενο του Νίκου Δήμου:

http://doncat.blogspot.com/2007/03/blog-post_25.html

Επίσης, μπράβο και για τις χρήσιμες πληροφορίες περί καρκίνου.