Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2009

Σχεδόν το 50% των εργαζομένων δεν μπορούν να αποταμιεύσουν τίποτε κάθε μήνα



Με τη χώρα να αντιμετωπίζει μια οικονομική επιβράδυνση εν μέσω της διεθνούς αβεβαιότητας στις αγορές, οι εργαζόμενοι καλούνται να σφίξουν το ζωνάρι περισσότερο από ποτέ. Τα δύο τρίτα των εργαζομένων (66%) δηλώνουν ότι πάντα ή συνήθως ζουν με τα απολύτως απαραίτητα ίσα ίσα ώσπου να φθάσει η επόμενη μισθοδοσία, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση του kariera.gr που διεξήχθη σε περισσότερους από 608 εργαζομένους. Ο αγώνας από μισθοδοσία σε μισθοδοσία καθιστά δύσκολα οποιαδήποτε σχέδια για το μέλλον. Σχεδόν οι μισοί εργαζόμενοι (48%) δηλώνουν ότι δεν περισσεύουν χρήματα για αποταμίευση κάθε μήνα. Μεταξύ εκείνων που μπορούν να αποταμιεύσουν, το 25% των εργαζομένων βάζουν στην άκρη λιγότερα από 160 ευρώ τον μήνα και το 13% 65 ευρώ ή λιγότερα. Ωστόσο, το 71,6% δηλώνουν ότι πήραν αύξηση μισθού πέρυσι, αλλά παρόλα αυτά το 89,3% δηλώνουν ότι η αύξηση δεν ήταν ανάλογη της αύξησης του κόστους διαβίωσης (ρεύμα, νερό κ.λπ.). Το 55% των εργαζομένων δήλωσαν ότι θα χρειάζονταν μέχρι και 650 ευρώ επιπλέον στον μισθό τους για να ζήσουν με άνεση. Το 52% απαντούν ότι κάνουν παραπάνω από μία δουλειά για να αντεπεξέλθουν στα μηνιαία έξοδα. Ακόμη, το 39,5% δήλωσαν ότι είναι πιθανό να μην πάνε διακοπές φέτος επειδή δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν οικονομικά


7 σχόλια:

Demelene είπε...

Εμενα ομως μπορεί να μου εξηγήσει ακριβώς τότε πως κάθε χρόνο έχουμε αυξηση στις πωλήσεις αυτοκινήτων και γενικά η διασκέδαση ειναι κάτι που δεν λείπει.

Δεν διαφωνώ ότι τα λεφτά ειναι λίγα, αλλά κάποια αλήθεια δεν λέγεται ή λέγεται μισή.

Παρεπιπτόντως το καριέρα ειναι ο φορέας που ουσιαστικά μιλάει για το όνειρο του στελέχους που δουλεύει 12ωρα και παίρνει 800, και αυτο το παρουσιάσει ως ένα μαστ για κάθε νέο εργαζόμενο.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ.ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΟΥΝ ΟΤΑΝ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΣΠΟΥΔΑΖΟΥΝ

Marlou Xintarianou είπε...

demelene φετος δεν εχουμε αυξηση αφου και πολλα εργαστασια χρεωκοπησαν η πανε προς τα εκει...οσο για την διασκεδαση δε θα την εβγαζα απο την ζωη μου για να κρατησω τα 20 ευρω.. δε θα σαπισουμε κιολας στο σπιτι... :)

οσο για το στελεχος πονεμενη ιστορια και δε σε συμφερει ενας τετοιος τιτλος



σκρουτζακο καλη χρονια!!μακαρι να ηταν μονο αυτοι!!!!!!!!

Demelene είπε...

Ναι φέτος γιατί έχει κρίση!

Επίσης άλλο διασκέδαση άλλο αυτο που γινεται στην Ελλάδα, δηλαδή υπερβολή.

Marlou Xintarianou είπε...

οι ηλικιες που κανουν αυτη την υπερβολη δεν ξερουν ακομα τι ειναι αποταμιευση, γιατι να την κανουν, και πως!
αυτοι που υπερβαλουν απλα δεν εχουν αναγκη ή ειναι σε αλλο κοσμο!!!
δε συμφωνω μαζι σου οτι στην ελλαδα υπαρχει υπερβολη οπως το θετεις!

Demelene είπε...

Μολις το διαβασα το thread σου σκέφτηκα

Ποιες ηλικίες? Εδω μιλάμε κάνουμ πρωταθλητισμό. Και τα ξέρω και από κοντινό μου κύκλο.
http://demelene.blogspot.com/
2009/01/blog-post_170.html

Marlou Xintarianou είπε...

demelene με στελνεις σε καποια σωστη αναρτηση σου! ομως το θεμα δεν ειναι η διασκεδαση αλλα το καταναλωτικο οργιο των ελληνων!! που θα συμφωνησω μαζι σου ... που βρησκουν τα λεφτα, γυρναμε στην αλυσιδα οτι αυτοι δουλευουν για χαρτιληκι και καποιες απλα δε εχουν δουλεψει ποτε και μαδανε τους αντρες τους... ειμαστε ηθικοσ και μετρημενος λαος!!! πανω απο ολα η τσαντα tous,αυτο ομως γινετε και εξω!!!

νοικιαζουν επωνυμα ρουχα, παππουτσια τσαντες μονο και μονο για τη μοστρα!!! ( ηρθε και στην ελλαδα αυτο)

οτι βλεπουν κανουν, αλλα αυτοι που δε σκεφτονται!! και οι κομπλεξικοι, γιατι αυτο ειναι .. και συγνωμη αν παρεξηγηθει κανενας!!