Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017

Ποιοι έχουν δεύτερη ευκαιρία για το κοινωνικό μέρισμα



Ανοίγει εκ νέου η πλατφόρμα
Δεύτερος γύρος πραγματοποιείται για την υποβολή αιτήσεων για το κοινωνικό μέρισμα. Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης προετοιμάζει την απαραίτητη Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) με την οποία θα δίνεται το «πράσινο φως» για να τεθεί εκ νέου η πλατφόρμα για το κοινωνικό μέρισμα, για ειδικές κατηγορίες πολιτών.

Η πλατφόρμα www.koinonikomerisma.gr., σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών θα ανοίξει από τις 15 Δεκεμβρίου έως τις 26 Δεκεμβρίου. Σκοπός της παράτασης είναι να διαπιστωθούν τυχόν αστοχίες στη διαδικασία και να διορθωθούν άμεσα ώστε να λάβουν το μέρισμα όσοι «κόπηκαν» κατά τη συγκεκριμένη διαδικασία.

Ποιοι έχουν δεύτερη ευκαιρία Έτσι, δεύτερη ευκαιρία έχουν οι ακόλουθες περιπτώσεις:


Μονογονεϊκές οικογένειες, οι οποίες λαμβάνουν το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων ή το επίδομα πολυτέκνων για τις οποίες προωθείται η θέσπιση ευνοϊκότερου συντελεστή στάθμισης με στόχο να διευρυνθεί η βάση των δικαιούχων απ’ αυτήν την κατηγορία. Για τις μονογονεϊκές οικογένειες που ήδη η αίτησή τους έχει εγκριθεί η διαδικασία θα γίνει αυτόματα και τυχόν διαφορά στο ύψος του ποσού που έχει εγκριθεί θα πιστωθεί αυτόματα σε δεύτερη πληρωμή στο λογαριασμό που έχει δηλωθεί.
Ηλικιωμένοι άνω των 67 ετών για τους οποίους δεν θα ισχύσει το κριτήριο της υποχρεωτικής ασφάλισης του ενός μήνα.
Μονοπρόσωπα νοικοκυριά στα οποία δικαιούχος είναι άτομο με αναπηρία 67% και άνω για τα οποία επίσης, δεν θα ισχύσει το παραπάνω κριτήριο.
Νοικοκυριά που από σφάλμα στις φορολογικές τους δηλώσεις, δήλωσαν δαπάνες φροντιστηρίων στο πεδίο για τις δαπάνες των ιδιωτικών σχολείων.
Νοικοκυριά στα οποία εντοπίστηκαν σφάλματα κατά τη διασταύρωση των στοιχείων τους στις βάσεις δεδομένων και οι αιτήσεις τους απορρίφθηκαν ή ακυρώθηκαν.Εκτιμάται ότι στο νέο γύρο θα προκύψουν τουλάχιστον άλλες 50.000 – 55.000 αιτήσεις που θα εγκριθούν και για τις οποίες θα απαιτηθεί πρόσθετη καταβολή, πέραν αυτής που έχει προγραμματιστεί για σήμερα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι συνολικά εγκρίθηκαν 1.313.148 αιτήσεις νοικοκυριών που αντιστοιχούν σε 3.249.000 δικαιούχους, δηλαδή στο 30% του πληθυσμού της χώρας. Το ύψος του υπό διανομή ποσού ανέρχεται σε 727 εκατ. ευρώ με μέσο ποσό καταβολής ανά εγκεκριμένη αίτηση 554 ευρώ.

http://news.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: