Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Έργο του Ντε Σαντ στο Εν Αθήναις - Η Φιλοσοφία στο Μπουντουάρ

Το σκανδαλιστικό μυθιστόρημα του Μαρκήσιου ντε Σαντ «Φιλοσοφία στο μπουντουάρ» μετάφρασε και διασκεύασε ο Ηρακλής Λογοθέτης και ο Γιώργος Παπαθεοδώρου το ανεβάζει στο Θέατρο Εν Αθήναις. Το ακραίο και η πρόσκληση είναι οι σταθερές στο λογοτεχνικό έργο του Γάλλου συγγραφέα, στην εργογραφία του οποίου συμπεριλαμβάνεται και το αιρετικό «120 Ημέρες στα Σόδομα».
Η «Φιλοσοφία στο μπουντουάρ», ένα έργο στα όρια της πορνογραφίας, ανοίγει την κουρτίνα της κρεβατοκάμαρας της 26χρονης λιμπερτίνας κ. Ντε Σεντ-Ανζ και μας επιτρέπει να δούμε τον τρόπο με τον οποίο μυεί στα μυστικά της σεξουαλικότητας τη 15χρονη φίλη της Ευγενία. Εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1795 και όπως υπογραμμίζει στο σημείωμά του ο Ηρακλής Λογοθέτης: «Αποτελεί σκανδαλώδη παρωδία των παιδαγωγικών μυθιστορημάτων που ήταν ιδιαίτερα δημοφιλή στη Γαλλία του 18ου αιώνα». Παίζουν οι Αλέξανδρος Μαρτζούκος, Δήμητρα Μπουρνελέ, Κυριακή Υψηλάντη, Ιουλία Φάλια, Νέστορας Αυχιανές και Στέλιος Βέργος.

  



Δραματοποιημένο Διήγημα του Μαρκησίου Ντε Σαντ Διαρκεια : 80 '
Σκηνοθ.:Γ. Παπαθεοδώρου
Ερμηνεύουν: Αλ. Μαρτζούκος, Δ. Μπουρνελέ, Κ. Υψηλάντη. Μουσ.: Σ. Τσιλίκης.

Κείμενο-γροθιά στα ταμπού και στον καθωσπρεπισμό της γαλλικής αριστοκρατίας του 1795, διακηρύσσει την ελευθερία από τις παραδοσιακές αξίες, συνήθειες και τρόπους ζωής
Kάθε Παρασκευή στις 21:30  και μετα τα μεσάνυχτα 00:05

πληροφορίες και like

Δεν υπάρχουν σχόλια: