Όσοι βιάστηκαν να χαρακτηρίσουν τη «λίστα των 36» αμφιλεγόμενη ακόμη και ανύπαρκτη και όσοι πολιτικοί επέλεξαν να... «αυτοαπαλλαγούν» από την έρευνα του ΣΔΟΕ
για την οικονομική τους κατάσταση, επικαλούμενοι δηλώσεις και ανακοινώσεις του νυν διοικητή του Σώματος, καλούνται τώρα να αντιμετωπίσουν την ψυχρή αλήθεια.Τη «λίστα των 36» δημοσιοποίησε η zougla.gr την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου στις 20.30 το βράδυ. Τις αμέσως επόμενες ημέρες, πολιτικοί των οποίων τα ονόματα φιγουράρουν στον επίμαχο κατάλογο, με διαρροές ή ηλεκτρονικά μηνύματα, έσπευσαν να ενημερώσουν την κοινή γνώμη πως «δεν συμπεριλαμβάνονται» στη λίστα αυτή.

Οι ισχυρισμοί τους βασίστηκαν -πάντα κατά τους ίδιους- σε επίσημη ενημέρωσή τους από τον διοικητή του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, Στέλιο Στασινόπουλο, πως το όνομά τους δεν βρίσκεται σε επίσημο κατάλογο της διωκτικής Υπηρεσίας, η οποία διερευνά την οικονομική τους κατάσταση.

Το ψέμα και μάλιστα από τα χείλη ανώτερου κρατικού λειτουργού, όπως του διοικητή του ΣΔΟΕ, έχει
 πολύ κοντά πόδια, κατά τη λαϊκή ρήση. Τόσο στη Βουλή όσο και σε πρωτοσέλιδα εφημερίδων αλλά και στα τηλεπαράθυρα εμφανίστηκαν πολιτικοί να καταδικάζουν τη δημοσίευση καταλόγων με ονόματα πολιτικών και τόλμησαν να χρησιμοποιήσουν και τον όρο «υπονόμευση της χώρας» και του «πολιτικού κλίματος» στις δύσκολες ώρες που περνά η Ελλάδα.

Η zougla.gr δημοσιεύει, λοιπόν, μέρος των επίσημων εγγράφων που αποδεικνύουν πως η «λίστα των 36» είναι αυθεντική. Για όσους βιαστούν να ισχυριστούν ότι μερικά ονόματα δεν βρίσκονται στις συγκεκριμένες αναφορές, η απάντηση είναι ότι συμπεριλαμβάνονται στις αναφορές άλλων περιφερειακών διοικήσεων.

Τα έγγραφα, με ημερομηνίες και υπογραφές, πληροφορούν την Κεντρική Υπηρεσία του ΣΔΟΕ αλλά και τις αρμόδιες υπηρεσίες για τους ελέγχους που διεξάγονται ήδη σε πολιτικούς καθώς και σε άλλα αιρετά πρόσωπα (δημάρχους, νομάρχες, διοικητές οργανισμών κ.λπ.) στο χρονικό διάστημα των τελευταίων δύο ετών.

Για κακή τύχη των φλύαρων πολιτικών, τα ονόματά τους καταγράφονται με επίσημη σφραγίδα της Ελληνικής Δημοκρατίας σε αυτήν τη λίστα. Τα έγγραφα είναι δύο. Το ένα αφορά στην Περιφερειακή Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας και καταγράφει τα ονόματα πολιτικών που ερευνώνται από αυτήν την Υπηρεσία.

Στο έγγραφο αυτό αναγράφεται και το όνομα του βουλευτή και προέδρου του κόμματος Ανεξάρτητοι Έλληνες, Πάνου Καμμένου, καθώς και τα ονόματα πρώην δημάρχων, αντιδημάρχων και νομαρχών. Το δεύτερο έγγραφο προέρχεται από την Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής και περιλαμβάνει τα ονόματα όλων των άλλων πολιτικών που ερευνώνται και των οποίων οι υποθέσεις αφορούν στην περιοχή Αττικής.

Ιδού, λοιπόν, τα επίμαχα δημόσια έγγραφα:








Ο διοικητής του ΣΔΟΕ στον Άρειο Πάγο 
Δεν πρόλαβε να δημοσιοποιηθεί η πληροφορία περί της επικείμενης δημοσιοποίησης των επισήμων
 εγγράφων της «λίστας των 36» από τη ραδιοφωνική εκπομπή του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου στο Zougla Radio και ο διοικητής του ΣΔΟΕ Στέλιος Στασινόπουλος παρέδιδε εσπευσμένως και με την ένδειξη «άκρως απόρρητον» τη «λίστα των 36» στα χέρια του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Νίκου Παντελή.

Με αυτήν του την ενέργεια, ο κ. Στασινόπουλος αυτοδιαψεύστηκε αλλά και επιβεβαίωσε με τον επισημότερο δυνατό τρόπο την αυθεντικότητα της λίστας που δημοσιοποίησε η zougla.gr.