Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ - ΜΑΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΝΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΤΟΠΟ ΜΑΣ

Φωτογραφία: Η ΜΥΡΤΩ ΤΣΑΚΙΡΗ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑΕΙ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ!!!!
Συναγωνιστρια Ελληνιδα φιλη,μη οργανωμενη σε κομματα και τετοιες ιστοριες,χτες, κανοντας βολτα στον ιερο βραχο της Ακροπολης θελησε να βγαλει την Ελληνικη σημαια που ειχε μαζι της και να βγει μια φωτογραφια.το αποτελεσμα??οι υπαλληλοι της Ακροπολης να της απαγορευσουν να φωτογραφηθει και να της πουνε οτι ειναι νομος η απαγορευση.φυσικα ζητησε να δει ποιος νομος το λεει και ποιο ΦΕΚ αλλα οπως καταλαβαινετε δεν υπηρχε περιπτωση να υπαρχει κατι τετοιο.τους ρωτησε ποιος ειναι αυτος που θα μας απαγορευσει να βγαλουμε μια φωτογραφια με την Ελληνικη σημαια στην πολιτιστικη μας κληρονομια αλλα αυτοι να λενε τα δικα τους.επισης της εδειξαν μια ταμπελα που εγραφε οτι ο παρθενωνας ειναι Ευρωπαικη κληρονομια...Ακουσον ακουσον....

Aπαγόρευσαν σε Ελληνίδα να φωτογραφηθεί με την ελληνική σημαία στην Ακρόπολη!

simaia acropolis 1

 

simaia akropolis

Το νεαρό ζευγάρι από την Καβάλα, δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να φανταστεί αυτό που του συνέβη.

Επισκέφθηκαν την Αθήνα και όλα χαρά ανέβηκαν στην Ακρόπολη.

Εκεί, η κοπέλα έβγαλε από την τσάντα της μια ελληνική σημαία και ζήτησε από τον άνθρωπό της να τη φωτογραφίσει, καθώς θα την κρατούσε μπροστά στο μνημείο.

Ακολούθησε πανικός!



Οι φύλακες έπεσαν πάνω της, της είπαν ότι αυτό… απαγορεύεται (!), επικαλέστηκαν μια ανύπαρκτη διαταγή και οδήγησαν το ζευγάρι εκτός, στο χώρο έκδοσης εισιτηρίων.

Στην επιμονή της κοπέλας να δει τη σχετική εντολή, απλά της είπαν ότι η Ακρόπολη είναι μνημείο ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς, αλλά δεν παρουσίασαν κανένα χαρτί.

Σημειωτέον, ότι η κοπέλα δεν έκανε κάτι που να προσβάλλει το χώρο, όπου κυματίζει άλλωστε η ελληνική σημαία. Πλέον, κάποιοι εφαρμόζουν το δόγμα του καθ’ όλα αντισυνταγματικού γραφειοκρατικού εθνομηδενισμού, γιατί έτσι γουστάρουν.

Μια απορία: μήπως ιδιωτικοποιήθηκε η Ακρόπολη και δεν το πήραμε χαμπάρι;

[Πηγή: www.pisoapothnkoyrtina.blogspot.gr]



Η ΜΥΡΤΩ ΤΣΑΚΙΡΗ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑΕΙ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ!!!!
Συναγωνιστρια Ελληνιδα φιλη,μη οργανωμενη σε κομματα και τετοιες ιστοριες,χτες, κανοντας βολτα στον ιερο βραχο της Ακροπολης θελησε να βγαλει την Ελλη
νικη σημαια που ειχε μαζι της και να βγει μια φωτογραφια.το αποτελεσμα??οι υπαλληλοι της Ακροπολης να της απαγορευσουν να φωτογραφηθει και να της πουνε οτι ειναι νομος η απαγορευση.φυσικα ζητησε να δει ποιος νομος το λεει και ποιο ΦΕΚ αλλα οπως καταλαβαινετε δεν υπηρχε περιπτωση να υπαρχει κατι τετοιο.τους ρωτησε ποιος ειναι αυτος που θα μας απαγορευσει να βγαλουμε μια φωτογραφια με την Ελληνικη σημαια στην πολιτιστικη μας κληρονομια αλλα αυτοι να λενε τα δικα τους.επισης της εδειξαν μια ταμπελα που εγραφε οτι ο παρθενωνας ειναι Ευρωπαικη κληρονομια...Ακουσον ακουσον....



1 σχόλιο:

Μαρκος Καπιρης είπε...

Χμμμ.... πιθανόν να εννοούν αυτό το ΦΕΚ:
ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ
αρ. ΥΠΠΟ/ΑΡΧ/Α1-Α2/22647/1336/5.5.1998

"Αναπροσαρμογή τελών: φωτογράφησης κινηματογράφησης - βιντεοσκόπησης σε Μουσεία, Μνημεία και Αρχαιολογικούς Χώρους, δημοσίευσης φωτογραφιών αρχαιολογικού περιεχομένου για εμπορική εκμετάλλευση και εκδηλώσεων σε αρχαία θέατρα"

(ΦΕΚ 620/Β'/19.6.1998)