Στην "τελική ευθεία" για μια συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας για την αντιμετώπιση της υπερθέρμανσης του πλανήτη βρίσκεται η παγκόσμια κοινότητα. 

Πρόκειται για την "Ώρα της Γης". Σε δεκαοχτώ ημέρες, το Σάββατο 28 Μαρτίου στις 8.30 το βράδυ, 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι θα σβήσουν τα φώτα για 1 ώρα. 

Στη χώρα μας θα σβήσει ο φωτισμός στον Παρθενώνα, το Κοινοβούλιο, το Λόφο του Λυκαβηττού, το Λευκό Πύργο, την Καμάρα και σε άλλα εμβληματικά ιστορικά κτίρια. 

Στη γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου θα σβήσει ο διακοσμητικός φωτισμός. 

Σημειώνεται ότι η Ελλάδα βρίσκεται στις πέντε πρώτες θέσεις των χωρών που ηγούνται της συμμετοχής πόλεων παγκοσμίως. 

Οι υπόλοιπες χώρες είναι Αυστραλία, Γαλλία, Βέλγιο, Καναδάς. 

Συνολικά οι χώρες που έχουν δηλώσει συμμετοχή είναι 88. 

Στη χώρα μας τα φώτα θα σβήσουν σε 161 δήμους και κοινότητες. Μεταξύ των δήμων που έχουν δηλώσει συμμετοχή είναι οι: 

Αθήνας, Αίγινας, Αργολίδας, Άσσου, Βελβεντού, Γαλαξιδίου, Γιαννιτσών και η κοινότητα Ανάβρας Μαγνησίας, Διδυμοτείχου, Ελευθερών, Ηρακλείου Κρήτης, Θεσσαλιώτιδος, Θεσσαλονίκης, Θήρας, Ιεράπετρας, Ιλίου, Καρδίτσας, Κονίστρων Ευβοίας, Βόρειας Κυνουρίας, Νέστορος, Παξών, Πειραιά, Πεταλούδων Ν. Δωδεκανήσου και Πόρου, Ποσειδωνίας Σύρου, Πύλης, Νότιας Ρόδου, Σαπών, Σερρών, Σουφλίου, Τήνου, Φενεού, Φιλίππων, Νέας Χαλκηδόνας και Χερσονήσου. 

Όσοι ιδιώτες, φορείς ή επιχειρήσεις επιθυμούν να συμμετάσχουν στην παγκόσμια αυτή διαμαρτυρία, μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή στην ιστοσελίδα WWF.gr

"Αν όλοι σκοτεινιάσουμε τα σπίτια και τα δημόσια κτίρια για αυτή τη μία ώρα, θα έχουμε δώσει ένα συμβολικό, αλλά ξεκάθαρο μήνυμα για την ανάγκη άμεσης πολιτικής και προσωπικής δράσης κατά της κλιματικής αλλαγής", δήλωσε ο διευθυντής του WWF Ελλάς, Δημήτρης Καραβέλλας